Csajoknak haj-bajokról

Mivel minden csajos beszélgetés közben felmerül, hogy kinek milyen legyen/volt/lesz a haja gondoltam itt megbeszélhetnénk. Várom a problémákat és megoldásokat, hogy mi a haj...ööö baj. :)

Friss topikok

  • Tinácska21: nekem is segít a Revalid. Sokkal több hajam van. Kapom is a bókokat! :) Különben van most ez a Rev... (2011.04.20. 12:43) A táplálkozás és a haj
  • Tinácska21: persze!! az egyik barátnőm be is jutott a legjobb 20 közé. itt az oldal, ahol lehet nézegetni a vi... (2011.04.20. 12:39) Újra az alapok!
  • Roxána84: Kár, hogy csak most vettem észre, hogy van ilyen verseny. Pedig szívesen indultam volna én is. Rem... (2011.04.13. 11:49) Újra itt!
  • Ritus76: Nagyon erős a mezőny! Remélem azért van valamennyi esélyem. Hajrá csajok!!!! (2011.03.08. 11:51) Az első....
  • Ritus76: Nem késő, mert zsűri dönti el, hogy ki kerüljön be a legjobb 20 lány közé. Mondjuk ettől független... (2011.03.08. 11:50)

Linkblog

Újra itt!

2011.04.07. 12:09 | Ffanni | 4 komment

Sziasztok!

Jól eltűntem, nem? De semmi pánik, újra itt vagyok.

Gondoltam, hogy egy általános bejegyzéssel térek vissza.

A haj egy csodálatos dolog. Megtudja „mondani” az egészség állapotunkat, „árulkodik” bűncselekményekről, erősebb az acélnál, hihetetlen rugalmas, ezek ellenére az átmérője mindössze 0,1 mm. A fejünkön átlagosan 100 000 hajszál található.

A férfiak haja sokkal sűrűbb és gyorsabban növekszik, mint a női haj.

Ma nincs olyan nő vagy férfi aki ne használt volna valami hajápolót a hajára. A cél mindig a reklámokban, filmekben látott hajzuhatag elérése. De a folyamatos formázás, a kenceficék néha többet ártanak, mint használnak.

 

A hajszál 3 rétegből áll.

  • A külső réteget kutikulának nevezzük, ez pikkelyszerűen egymásra borult sejtekből áll. 
  • A középső réteg a kéreg. Ez teszi ki a hajszál legnagyobb részét. A kéreg tartalmazza a színért felelős pigmenteket. 
  • A harmadik réteg a velő, ez egy keskeny csatorna, de sok hajtípusra jellemző, hogy egyáltalán nem tartalmaz hajvelőt.

 

 

Ez egy egészséges hajszál képe mikroszkóp alatt. Látni, hogy a "pikkelyek" szépen egymásra simulnak. A fény nem törik meg, ezér van fénye az egészséges hajnak.

Egeszseges

Tehát ilyennek kellene lennie a hajnak. A legtöbb esetben megsem közelíti ezt az állapotot egy nő haja. A hajszárító, a hajvasaló, a különbőző krémek, zselék, hajhabok használata miatt a haj töredezetté válik. A hajvégek kettéválnak és a haj fénytelen, fakó színű lesz.

Ezen a képen látható hajszál felülete, nem esett még át kémiai eljáráson, de nem is egészséges. A hajszárító nem megfelelő hőmérséklete, a törölközö durva dörzsölése miatt, a haj tapintása kissé szálkás, száraz.

A megoldás: hajszárító langyos hőfokra állítása, a hajat nem a törölköző összedörzsölésével szárítgatjuk meg, hanem csak finoman nyomkodva. 

2

 

Az alábbi képen olyan hajszál felülete látható amely kersztülment, festésen, daueroláson...

3

Az ilyen haj tapintása durva, hajmosás után kócos, nehezen fésülhető, színe fakó és szárítás után sprőd, száraz, a hajvégek töredezettek.

4

Megoldás: festés, dauer elhagyása, a hajvégek levágása, és balzsam, pakolás használata.

A haj, ha nem megfelelő ápolást kap, számtalan módon megsérülhet. A kémiai eljárások, mint a szőkítés, a festés, a dauer roncsolják a leginkább a hajat. A külső hatások, mint az időjárás, a hajszárító, a hajvasaló szárító hatása ellen lehet tenni, ha minden hajmosásnál hajbalzsamot használunk, és hetente egyszer 15 perces pakolást, valamint hővédő krémet.

Ha a haj élettelen, színe fakó, unalmas, nem lehet mit kezdeni vele, a felülete nagy valószínűséggel ilyen:

5

Megoldás: balzsam, pakolás, kímélő samponos hajmosás, esetleg hajszínező sampon használata.

 

Néhány sérülés, melyet a fésülés, a hajszárító, a hajfestés, a túl szoros hajgumi okozhat.

6
7

Ilyen sérülést a hajfésüléssel okozhatunk. Ha gubanc van a hajban soha ne erőltessük kifésülését. Tegyünk egy kis balzsamot a gumbancra és finoman masszírozzuk bele, majd egy sűrűfogű fésűvel bontsuk ki óvatosan.

8

 

 

 

 

 

 

 

Na most megyek kicsit napozni a parkba! Szinte itt a nyár!

Puszi!

A bejegyzés trackback címe:

https://haj-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr812806916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alexa7 2011.04.08. 12:12:33

Na, jó sokat okosodtam, jól összeszedted a dolgokat:) Köszi! Valaki amúgy bejutott innen a revalidos szépségversenyes döntőbe? Puszik

gyami 2011.04.13. 10:32:21

Tényleg jó post! Nekem egyik barátnőm bejutott, van is kis kampányvideója is, légyszi nyomjatok rá egy lájkot! www.facebook.com/video/video.php?v=121107131300917 Köszi előre is!

0Abigél0 2011.04.13. 10:41:33

Nagyon jól sikerültek ezek a videók. Többször is végignéztem őket, főleg persze a kedvenceimet. De nem mondom el kik azok, hogy mindenki ugyanolyan eséllyel induljon. :D

Roxána84 2011.04.13. 11:49:51

Kár, hogy csak most vettem észre, hogy van ilyen verseny. Pedig szívesen indultam volna én is. Remélem, hogy indítanak ilyet megint.
És szerintem tök jó ötlet, hogy bárki indulhat és nem reklámfilm szereplőket látunk majd a képernyőn, hanem az "utca emberét". :D
süti beállítások módosítása